Немного из истории: Внимание и поддержку команде оказал премьер-министр р.Молдова - господин Влад Филат

Prim-ministrul Vlad FILAT s-a întîlnit astăzi cu membrii echipei “Olimpus – 85 USEFS”, campioni ai Republicii Moldova la handbal, ediţia 2010-2011

14.06.2011

la filat1Evenimentul a avut loc în incinta Casei Guvernului. Participanţii la întrevedere au vizionat secvenţe video de la meciurile din campionat ale echipei "Olimpus - 85 USEFS".

Prim-ministrul a felicitat echipa "Olimpus - 85 USEFS" pentru victoria obţinută, dorindu-le sportivilor noi succese, în special, la meciurile din cadrul cupelor europene, unde aceştia vor evolua.

Vlad FILAT a subliniat că handbalul este o probă olimpică, iar statul trebuie să susţină dezvoltarea acestui gen de sport.

„Sportul este mijlocul care are şi o dimensiune socială, asigură bunele relaţii între oameni atît în plan local, cît şi internaţional. De aceea, vom sprijini în continuare dezvoltarea sportului în ţara noastră", a specificat Premierul.

Vlad FILAT a mulţumit sportivilor şi antrenorilor pentru munca depusă, precum şi tuturor celor care contribuie la dezvoltarea handbalului în Republica Moldova.

Prim-ministrul a promis asigurarea condiţiilor necesare pentru participarea echipei la competiţiile internaţionale şi o bună colaborare cu Federaţia Moldovenească de Handbal.

De asemenea, Premierul a promis că va contribui personal la desfăşurarea meciurilor în cadrul cupelor europene pe care echipa "Olimpus - 85 USEFS" urmează să le găzduiască la Chişinău, în toamnă. Vlad FILAT a promis că va fi prezent şi la meciuri.  

Totodată, Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că adoptarea Legii Sponsorizării, aflată în stadiu de pregătire, va impulsiona dezvoltarea sportului naţional.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Handbal, Nicolae PIATAC a menţionat că handbalul este un gen de sport destul de popular în ţara noastră şi că an de an arealul geografic al celor ce doresc să practice handbalul se extinde.

El a precizat că unii sportivi originari din Republica Moldova sînt sportivi de talie internaţională, 20 de handbalişti moldoveni evoluînd în cluburi europene de top.

Referindu-se la situaţia din handbalul naţional, Nicolae PIATAC a spus că, competiţiile se desfăşoară în cadrul a 3 categorii de vîrstă: copii, juniori şi seniori. În prezent, activează 12 echipe de handbal de băieţi şi 8 de fete.

Conducerea Federaţiei a spus că este nevoie de o mai mare finanţare din partea statului a acestui gen de sport, pentru ca handbaliştii moldoveni să obţină locuri de frunte la competiţiile internaţionale.

la filat2Nicolae PIATAC a mulţumit Premierului pentru atenţia acordată sportului naţional şi pentru asigurările primite în ceea ce priveşte susţinerea echipei campioane de handbal.

Căpitanul echipei, Alexei PERVANCIUC a solicitat un mai mare sprijin în ceea ce priveşte dezvoltarea şcolilor raionale de handbal pentru copii şi a înmînat Premierului un tricou al echipei naţionale de handbal.

Premierul a înmînat mai multor membri ai echipei "Olimpus - 85 USEFS" diplome guvernamentale de gradul I, II şi III.

La final, Vlad FILAT a solicitat conducerii Federaţiei să prezinte un program privind dezvoltarea handbalului în Republica Moldova pe termen mediu, document ce va fi discutat la următoarea întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei.